Clubul Sportiv MING DAO Cluj-Napoca

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Origini şi Istoric

Chi Kung îşi are originea în China, considerându-se că are o vechime de peste 5000 de ani. Chi Kung poate fi definit ca un ansamblu de practici ce au ca scop fortificarea organismului, creşterea vitalităţii, obţinerea unei stări foarte bune de sănătate, creşterea longevităţii şi dezvoltarea capacităţilor nepuse în valoare, pe altă cale,  ale fiinţei umane.

Practica multimilenară a Chi Kung-ului a dus la cristalizarea unui mare număr de tehnici - posturi statice sau exerciţii dinamice, cu mişcări line şi armonioase ale corpului. Acestea sunt combinate cu modalităţi specifice de respiraţie şi concentrare mentală. Practica  include şi numeroase forme de meditaţie, exerciţii de relaxare şi masaj.

Datorită multiplelor beneficii, tehnicile de Chi Kung au fost adoptate şi utilizate în China de către medici, acupunctori, terapeuţi şi vindecători, de către practicanţii de arte marţiale, sau de către adepţii diferitelor curente filozofice şi religioase, cum ar fi taoismul, confucianismul sau buddhismul. Acest lucru a dus la crearea unei diversităţi fără seamăn de forme şi şcoli de qigong.

Efectele de netăgăduit asupra sănătăţii, echilibrul mental şi emoţional dobândit prin practica asiduă, îmbunătăţirea atitudinii generale faţă de viaţă şi creşterea poftei de a trăi au facut ca Chi Kung-ul să se bucure azi de o audienţă impresionantă, atât în China, cât şi în întreaga lume. Se estimeaza că în jur de 100 de milioane de oameni de pe întreg mapamondul practică Chi Kung în diferite forme, şi la diferite nivele de măiestrie.

 

"Cine se îndoaie rămâne întreg,

Cine se înclină se va îndrepta,

Cine se goleşte se va umple,

Cine se uzează se va reînnoi,

Cine doreşte puţin va căpăta mult,

Cine doreşte mult o ia razna."

[Tao Te King]