Clubul Sportiv MING DAO Cluj-Napoca

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Obiective

Clubul sportiv MING DAO este un proiect sportiv, cultural şi spiritual.

Este un proiect sportiv, fiindcă îi iniţiază pe membrii săi în tainele unei discipline marţiale vechi de sute de ani, care oferă oportunitatea valorificării şi perfecţionării calităţilor fizice în cadrul unei practici coerente, precum şi în cadrul unor competiţii naţionale şi internaţionale (Tai Chi Chuan a figurat inclusiv în programul Jocurilor Olimpice de vară din 2004).

Este un proiect cultural, fiindcă oferă aderenţilor posibilitatea de a intra în contact cu cultura poporului chinez, cea mai veche cultură mondială, a cărei evoluţie s-a întins pe o perioadă de 5000 de ani, şi care a dat omenirii învăţături fundamentale prin personalităţi de frunte precum Lao Tze sau Confucius.

Este un proiect spiritual, întrucât îi îndeamnă pe membrii săi spre drumul cunoaşterii de sine. Prin practica Tai Chi Chuan-ului ei descoperă noi şi fascinante posibilităţi de cunoaştere a corpului şi a personalităţii lor, ceea ce constituie o premisă importantă a unei vieţi reuşite. Cunoaşterea de sine este o etapă importantă în făurirea unui drum propriu prin viaţă, este un instrument important al descoperirii puterilor latente care sunt ascunse în fiecare din noi.

Descoperirea şi valorificare acestori puteri, punerea în valoare a calităţilor umane ale fiecăruia dintre membrii săi, este unul dintre obiectivele de frunte ale Clubului sportiv MING DAO.
Deviza pe care fondatorul clubului, Adina-Mihaela Silivestru (Şerban) a dat-o ca obiectiv de căpătâi devine un adevărat îndrumar de viaţă şi acţiune:

FII TOT CEEA CE EŞTI!

 

"Cine se îndoaie rămâne întreg,

Cine se înclină se va îndrepta,

Cine se goleşte se va umple,

Cine se uzează se va reînnoi,

Cine doreşte puţin va căpăta mult,

Cine doreşte mult o ia razna."

[Tao Te King]